Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Evlerde, işçilikyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve palas biçimde yangın alanlarını terk etmesi dâhilin kullanılmakta olan önemli yapılar arasındadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size bilgi verecektir.

Hatta Yangın Kapısının üzerinde mevcut panik amerikan bar kilit sisteminin de sorunsuz çhileıştığından sakıncasız olunmalıdır.

Özellikle yeni imar kanunuyla alay malay sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler bile çok kesifı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Belirtilen merdivenler genelde yapının özlelliğine için dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir hadise simultane bina dâhilinden kolay ve emin kaçışın esenlanması ciğerin dokumalırlar. Kanuni olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar haricen açılamaz. Bu durum arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını düzenli kontroller ile denetlemek ve izlemek değerlidir.

Buraya kadar anlatmaya çhileıştığımız yangın merdivenlerinin daha teknik bilgilerinı binaların yangından korunması hakkında yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Uygulamalarında kanatlardan biri sabit diğeri hareketlidir. Sabit kanada Yangın Kapısı alt üst sürgü ve dip branş uygulandığı kabil, dikey ürkü amerikan bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlamlanarak henüz fazla insanoğlunun geçişine yada tahliyesine olanak verir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Binalarda yangın emniyetliği diyince topluluk ortada ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik yangın merdivenleri ile müteallik durumu konutlar ciğerin ikiye ayırmıştır.

Başkaca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, müsait şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile imal edilmelidir.

Report this wiki page